miércoles, 1 de diciembre de 2021

Lotería de navidad


Ya estamos en camino a fechas navideñas!!!

Y cómo no... 


Vuelve la lotería de navidad...!!! 

Consigue esta cesta de navidad:


Venta de papeletas en las diferentes puertas del colegio.

Precio por papeleta: 1€

martes, 9 de noviembre de 2021

 New Post




El pasado 28/10 con motivo de la celebración de la "castañada," y en colaboración con la empresa que suministra la comida al colegio: "Com a casa" hemos repartido a todos los niños/as del cole un vaso de chocolate con bizcocho.

Siempre teniendo en cuenta las medidas Covid-19 !!!



En la foto, nuestras chicas del A.M.P.A. disfrutando de la chocolatada😀









martes, 15 de junio de 2021

"LA RIFA"

 

Este mes se repartió, a cambio de 1€, números para una RIFA. El premio era un vale de 50€ para gastar en la libreria 

Este evento, ideado, creado y trabajado, ha sido gracias a el trabajo de la junta del AMPA. Los objetivos eran dos: acercar familias al AMPA y recoger algun dinero para invertirlo en el alumnado cuando se necesite (una de las razones de ser del AMPA).

La mayoría de familias respondió muy bien y facilitó el trabajo del grupo promotor. 

A principios de junio se realizó el sorteo. 


Adjuntamos video


¡¡¡ Hubo un ganador, como era de esperar!!! 

Y se le entregó el premio. 

Aquí teneis unas fotos acreditativas de CRISTIAN, una familia de 4º

 



 

jueves, 22 de abril de 2021

VIDEO PRESENTACIÓN NUEVA AMPA

 

 
---------

WEB ESCOLA: La nova AMPA del centre està començant a funcionar. Les persones que la formen estan dedicant el seu temps i el seu esforç treballant per l’escola en uns moments de dificultat afegida per la pandèmia. Ells i elles volen compartir amb vosaltres un vídeo de presentació i de benvinguda perquè els pugueu conèixer. Més endavant us explicaran els beneficis que té pertànyer a l’AMPA i com col·laboren en l’organització de diverses activitats del centre.

Escola i AMPA necessiten de la participació de totes les famílies per poder avançar així que us convidem a conèixer primer les persones i després a formar part del grup.


lunes, 12 de abril de 2021

Sobre el certificado digital...

Para el funcionamiento del AMPA, así como de cualquier entidad/asociación, es necesario disponer de un certificado digital de la asociación. 

El certificado digital es un documento electrónico que garantiza ante terceros la identidad del titular, sus autorizaciones y la capacidad para de representación. Así pues, tiene dos funciones principales:

  • identificarse de forma segura a través de Internet en la gestión de trámites
  • firmar documentos electróncos con validez legal.

Hay que tener en cuenta que la Administración nos reclama realizar los trámites via electrónica, lo qual lo convierte en indispensable para la relación con Hacienda, Seguridad Social, Registro de entidades, Ayuntamiento (subvenciones)...

El siguiente vídeo tutorial nos enseña como conseguirlo:




viernes, 19 de marzo de 2021

TALLERS PER A MARES I PARES

 

 FAMÍLIES:  AQUESTES XERRADES/TALLER US INTERESSARAN MOLT!!!

Encara estàs a temps! Inscriu-te als propers tallers per a famílies d'Esplugues del Pla Educatiu d'Entorn d'Esplugues de Llobregat: gratuïts, oberts a tothom, adaptats a les teves necessitats segons les edats dels teus fills/es, i en format online. I si no vas poder assistir a la del passat 4 de març, ja pots visualitzar el video que trobaràs al final del correu.
 
Quin és el teu?
Taller participatiu especialment recomanat per a mares i pares d'estudiants d'ESO i BATX. Descobrirem com la connexió amb els fills i filles és la clau per a ajudar-los en aquest curs tan complicat.
Programa formatiu dirigit a orientar, reforçar i donar eines a les famílies amb infants de 0 a 3 anys per exercir el seu paper educatiu de forma positiva. Impulsat pel Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat i el Pla Educatiu d’Entorn.
- Sessió 1 (8 abril 19h)  – Mama! Papa! Upa...!
- Sessió 2 (15 abril 19h) – Deixa’m! ... Jo sol!
- Sessió 3 (22 abril 19h) – A dormir, no!... Hi ha un monstre
- Sessió 4 (29 abril 19h) – Per menjar, li poso la TV i fora problemes!
- Sessió 5 (6 maig 19h) – El meu fill no para. Ho toca tot, ho remena tot... és un trasto!
- Sessió 6 (13 maig 19h) – Conclusions i tancament del curs
Taller participatiu especialment recomanat per a mares i pares d'estudiants de primària i ESO. Com crear espais de confiança en família per abordar la sexualitat amb els nostres fills i filles.
Taller participatiu especialment recomanat per a mares i pares amb filles i fills de 3 a 6 anys. Les persones adultes com a models emocionals i de conducta dels infants.
No vas poder assitir a la xerrada del passat 4 de març? Ja pots accedir al video!

martes, 16 de marzo de 2021

PARTICIPAR ÉS MILLORAR LA SOCIETAT!!!

 

La complexitat social va en augment i el treball col·laboratiu i en xarxa ha de ser una realitat.

 

Impulsar la participació de les famílies en el centre docent no és una novetat. La història que acompanya el desenvolupament de l’AMPA, o també AFA (Associació de Famílies d’Alumnes), va lligada a la perspectiva que les escoles s’han d’obrir a l’entorn.  Malgrat aquest objectiu, el transcurs de la relació ha esdevingut masses cops en una utopia, ja que l’obertura del centre als pares, fomentar la societat civil i la cultura de la participació necessita canvis mentals de diversos agents, que no sempre han coincidit en el temps i l’espai. Els reptes més importants han estat dos: per una banda, que el centre no vegi la participació de l’AMPA com una fiscalització continua i, per altra banda, evitar grups de pressió amb objectius individualistes.

Ambdues formes deslegitimen el progrés i la qualitat educativa i converteixen l’existència de l’associació de famílies amb una mera formalitat. Els estudis indiquen que la participació de les famílies no passa pels millors moments i més en centres situats en entorns socials d’alta complexitat, que requereixen d’una mirada inclusiva i cohesionadora. Aquesta realitat coincideix amb un impuls a l’acompanyament i gestió emocional des de les polítiques públiques. Per tant, parlar d’educació ja no és només parlar de matèries curriculars i professorat, si no que és parlar de comunitat educativa i de ciutats i famílies educadores.

Si el que es persegueix és motivar i incloure, la creació del projecte ha de partir d’aquests dos elements, agafant com a propis els elements indispensables per crear vincles i “predicar amb l’exemple”, tot amb la mirada posada en el bé comú.

Per aquest motiu la participació i el treball en grup són valors que estan inclosos. També cal deixar constància que l’acompanyament, assessorament i dinamització exclou cap forma de paternalisme, al contrari, es viu com un procés de formació sumativa i millora continua de tothom el que participa en el projecte.

Les sinèrgies són importants i més quan es vol participar activament d’un canvi de paradigma cap a la millora social. Parlem de procés i de resultats.

Formar part d’una associació de famílies pot semblar un granet de sorra al desert, però no és així. La participació significa ampliar el coneixement propi i de l’entorn, el que augmenta de forma exponencial la força de l’educació com a pilar bàsic d’una millor societat.

miércoles, 10 de marzo de 2021

EL MÉS BÀSIC D'UNA AMPA

 

JUNTA:

Es la representació de l’AMPA, que són totes les famílies del centre. Es obligatori 3 persones (president/a, tresorer/a, secretari/a).

La JUNTA ha de donar imatge d’unitat, tant davant de l’escola com dels pares.

Tot el que es comuniqui ha d’estar aprovat per la Junta i ha de constar en Acta

AMPA

Són totes les famílies del centre.

ASSEMBLEA GENERAL

Participen totes les famílies. La convoca el President i ha de ser una per any com a mínim

COMISSIONS DE TREBALL

Pares i/o mares que puguin/vulguin ajudar puntualment

DOCUMENTACIÓ OBLIGATÒRIA

Llibre d’actes, llibre de caixa, compte bancari, inventari de bens, estatuts, imposto de societats, IVA, IAE.

LA REUNIÓ I/O ASSEMBLEA:

President i Secretaria preparen Ordre del dia per convocar la reunió (o assemblea 10 dies abans). L’últim punt és Precs i preguntes.

La reunió s’obre seguint l’ordre del dia, apuntant presents i absents.  Es pren nota (ACTA) dels acords que es van prenent i d’allò més rellevant (per exemple, arguments a favor o en contra d’algun tema tractat).

A l’acabar: Es tanca la reunió sent les XX:XX  Signat: President

L’ACTA cal aprovar-la per tothom en la següent reunió.

ESTATUTS:

Un cop registrats legalment ja no cal preocupar-se més fins que es fa alguna modificació

Qualsevol canvi cal que sigui aprovat en Assemblea abans de registrar-los

Han d’estar sempre a punt per entregar al soci/a que ho demani (família)

Els estatuts expliquen tota la reglamentació i acords presos. Es bo consultar-los en cas de dubte d’una situació donada. Es poden modificar sempre que es cregui convenient.

Cal registrar-los a Justícia per primer cop o per modificacions.

Enllaç al Departament de Justícia de la Generalitat: http://justicia.gencat.cat/ca/ambits/dret_i_entitats_juridiques/associacions/

Enllaç per constituir una entitat:

https://web.gencat.cat/es/tramits/tramits-temes/Constitucio-duna-associacio